Powered By Blogger

lördag 17 september 2011

Att vända på trender....

Var på jubileumsmiddag i veckan med jobbet på Villa Sjötorp på lyckorna, väldig annorlunda för en kräsen man...haha
Men det var väldigt trevligt och gott både dryck, vin och sällskap. Har nu varit på ExxonMobil i 10 år så den middagen var jag värd ;)
Hoppas att det händer lite annat på jobbet inom kort också??

Nu till det med trender.
Vill nog säga att vi är inne i en sådan just nu i IFK och den har inte varit positiv om man säger så och det finns givetvis massa olika saker man kan få fram i en analys om detta. Många har nu börjat gymnasiet och får tre extra pass i veckan vilket påverkar en del. Andra har andra orsaker och så är det nog med dessa tuffa höstsäsonger. Frågan är ju bara vad som är rätt väg ur en sådan period? Finns nog inga facit utan man får hitta sin egen lösning och jag hoppas att vi kan vända ur vår nu på söndag (Ursvik hemma)!!
Det som jag tror att vi behöver göra är att ta ett steg tillbaks och titta på vad vi gjorde så bra i våras som vi kanske har tappat nu och det var ganska så lätt att finna grundorsaken. Vi har fått lite för stor tuppkam av framgångarna och glömt att det var vårat stabila försvarsspel över hela planen som gav oss trygghet, kraft och mod att vara kreativa och direkta i vårat anfallsspel. Nu har vi blivit lite bekväma och har fuskat lite på vissa positioner och det funkar aldrig! Alla måste bidra i sin roll för att helheten skall fungera. Man brukar ju säga att ett lag inte är starkare än sin svagaste länk och det stämmer väl tycker jag.
Vi har pratat en del om detta på förra matchanalysen och kommer att värdera detta nogrannare i vår laguttagning till matchen imorgon. Jag är övertygad om att vi får se ett annat IFK imorgon jämfört med de senaste veckorna och att vi visar mer mod, vilja, diciplin och fart i vårat spel. Man har kännt på träningarna denna vecka att vi börjar hitta tillbaks till normal nivå och att man ställer mer krav på varandra att hålla en hög kvalité på träningarna. Så se nu till att komma och titta imorgon 15.00 på Kamratgården!!

Lite Liverpool får jag klämma in också ;)
En riktig skitförlust senast mot Stoke borta var tungt att bevittna! Tidigt straffmål av Stoke som var lite tveksam men ok då Carra var allt för trög i den situationen och sedan handbollsförsvar resten av matchen som inte LFC kunde lösa tyvärr. Fanns lägen som var för bra för att bli nollade och den bästa hade Henderson men han var inte i rätt slag denna match tyvärr. Tycker väl att vi borde fått en straff med oss också med all handboll som Stoke spelade inne i straffen men nej det var en sådan dag helt enkelt.
Nya tag denna helg med ny bortamatch mot Spurs och jag hoppas att vissa killar höjer sig ordentligt från senaste insatsen!!! Mest tragiskt är ju att den går samtidigt som vår match.......
Tips 1-3

YNWA mina vänner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar